• OZNAM
          • OZNAM

          • V dňoch 16. -17.9.2020 bude prebiehať riadne vyučovanie podľa rozvrhu.

        • RIADITEĽSKÉ VOĽNO
          • RIADITEĽSKÉ VOĽNO

          • Dňa 18.9.2020 (piatok)

            udeľujem riaditeľské voľno z prevádzkových dôvodov (odstávka vody).

            Je zrušená aj prevádzka ŠKD, MŠ, ŠJ.

            Všetci žiaci sú odhlásení z obeda.

        • RIADITEĽSKÉ VOĽNO
          • RIADITEĽSKÉ VOĽNO

          • Dňa 14.9.2020 (pondelok)

            udeľujem riaditeľské voľno pre všetkých žiakov školy z dôvodu mapovania situácie COVID - 19.

            Je zrušená aj prevádzka ŠKD.

            Všetci žiaci sú odhlásení z obeda.

        • POZVÁNKA
          • POZVÁNKA

          • Vážení rodičia,

            pozývame Vás na plenárne, následne triedne rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční v pondelok 7.9.2020 o 16.00 na tribúne futbalového ihriska TJ Lubina.

            Program:

            • vyhodnotenie školského roka 2019/20
            • aktuálne informácie ohľadom otvorenia a nadstavenia podmienok vyučovania v školskom roku 2020/21

            ÚČASŤ JEDNÉHO ZÁKONNÉHO ZÁSTUPCU NUTNÁ!

        • Príhovor riaditeľky školy k začiatku školského roka
          • Príhovor riaditeľky školy k začiatku školského roka

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            dovoľte mi, aby som Vás čo najúprimnejšie privítala pri príležitosti otvorenia nového školského roka 2020/2021.

            Táto chvíľa, tento okamih vášho života, ktorým je prvý deň nového školského roka, je vždy pre vás žiakov, ale i nás učiteľov výnimočnou udalosťou. Výnimočnou udalosťou preto, že každý nový školský rok je ďalším pomyselným krokom na ceste životom, na ceste do sveta dospelých. Tento kolobeh, táto symbolika času, reprezentovaná jednotlivými školskými rokmi sa začína Vami, žiakmi 1. ročníka a končí žiakmi deviateho ročníka našej základnej školy.

            Dnes je táto chvíľa výnimočná i tým, že sa tu opäť spoločne stretávame, tu v škole, ktorá bola v posledných mesiacoch neskutočne smutná tým, že bola prázdna. Boli sme skúšaní situáciou, v ktorej sme museli hľadať nové možnosti a cesty vzdelávania a komunikácie medzi sebou. Nebolo to ľahké, no zvládli sme to. Teraz je pripravená na to, aby sme do nej vstúpili, aj keď i tento školský rok bude nadstavený v rôznych obmedzeniach, ale spoločnými silami všetky výzvy zvládneme, v čo pevne verím a dúfam.

            I minister školstva Branislav Gröhling deň pred začiatkom nového školského roka poprosil vás rodičov a žiakov o spoluprácu pri vytvorení bezpečného prostredia na školách a poďakoval im za zodpovedné nosenie rúšok v prvých dvoch týždňoch vyučovania, citujem:

            „Možno to nie je úplne pohodlné, ale pamätajme, že to robíme všetci pre seba, pre svoje okolie, pre kamarátov, rodinu a dbáme tak na zdravie nás všetkých,“ uviedol minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling v príhovore pri príležitosti dnešného  otvorenia škôl.

            Naša škola sa totiž snaží byť nielen miestom, kde deti prežívajú väčšinu pracovného dňa, ale chce byť aj priestorom, v ktorom sa budú cítiť dobre, slobodne, tvorivo, kde môžu medzi sebou rozvíjať svoje schopnosti, naplno popustiť uzdu svojej fantázii, pričom ich výsledky bude mať kto oceniť. Zároveň tiež chcem sľúbiť, že sa Vám budú venovať chápaví učitelia, ktorí vás nebudú len učiť čítať a písať v materinskom i v cudzích jazykoch, ktorí vám dajú základy z matematiky, chémie, prírodopisu, naučia vás premety, saltá, čítanie z mapy a vyrozprávajú vám zaujímavé príbehy z dejín, ale najmä budú k vám ľudskí a vo svojej práci trpezliví. Pretože nie nadarmo sa hovorí, že: „Bohatý je národ, ktorý má dobrých učiteľov.“ A že takými sú, o tom svedčia i ostatné mesiace tohto kalendárneho roka.

            V  prvom rade sa obraciam na našich prváčikov, na tých, ktorí začínajú novú etapu svojho života. Je to pre Vás veľká zmena, väčšina je iste plná očakávaní, možno i obáv z nového, nepoznaného. Veľmi rada by som túto chvíľu využila na to, aby som Vás naplnila optimizmom a zbavila akéhokoľvek nepokoja, a aj preto prijmite od nás malý darček ako vstup do 1. ročníka.

            Vám, žiakom vyšších ročníkov, tiež tým, ktorí sú medzi nami noví, najmä však našim deviatakom, chcem na prahu nového školského roku popriať najmä veľa síl, energie pri príprave na prijímacie skúšky na stredné školy, ktoré si vyberiete pre svoje ďalšie štúdium.

            Predovšetkým vy, deviataci, už cítite ako ten Váš čas strávený na našej škole prešiel veľmi rýchlo. Ani ste sa nenazdali a budete čochvíľa rozhodovať o svojom ďalšom smerovaní. Pretože aj život, ktorý žijeme, sa vďaka novým technológiám a možnostiam akosi priveľmi rozbehol. Vďaka internetu dnes okamžite všetko zistíte, „vygúglite“ a nájdete akékoľvek informácie a fakty. Niekedy vás to však paradoxne nenúti prekonávať prekážky a vynakladať veľké úsilie na to, aby ste sa k niečomu dopracovali. A toto vás môže urobiť slabými a zraniteľnými. Ja vám však i so svojimi kolegami držím palce, aby ste v tomto dôležitom deviatom ročníku boli úspešní.

            Vážené kolegyne, vážení kolegovia, milí rodičia!

            Dovoľte mi pri tejto príležitosti osloviť i vás, učiteľov i ostatných zamestnancov, o ktorých viem, že si vážia svoju prácu, sú to ľudia citliví, s pochopením pre svoju prácu, s pochopením pre žiacku dušu. Prajem vám v tomto školskom roku veľa zdaru, radosti a naplnenia z vykonávanej práce v prospech našich žiakov.

            Takisto chcem pozdraviť rodičov našich žiakov – nielen tých „služobne“ starších, ale i tých, ktorí dôverujú našej základnej škole a zverili nám svoje deti do 1. ročníka. Verím, že budeme rovnako dobre spolupracovať, hľadať spoločné riešenia v prospech vašich detí a našich žiakov, verím v otvorenú obojstrannú komunikáciu. Pretože práve vaše deti nás budú všetkých reprezentovať svojím úsilím dosiahnuť tie najlepšie výsledky. Oni môžu byť vyjadrením našej úspešnosti a nášho spoločného snaženia a viery v zmysel vlastnej práce.

            Prajem všetkým našim žiakom veľa úspechov a šťastia v novom školskom roku 2020/2021 spolu s pevným odhodlaním vydať zo seba všetko najlepšie a prezentovať tak nielen seba, ale i svoju alma – mater, našu základnú školu.

            Mgr. Erika Vrzalová

          • OTVORENIE ŠKOLSKÉHO ROKA 2020/21

          • POZOR!

            Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov školy.

            PODMIENKY VSTUPU DO BUDOVY

            • žiak má ochranné rúško na tvári
            • žiak prinesie zákonným zástupcom vyplnený a podpísaný zdravotný dotazník a vyhlásenie (tlačivo si môžete stiahnuť a vytlačiť (odkaz nižšie), alebo si ho môžete vyzdvihnúť vo vestibule Obecného úradu Lubina)       Priloha-3-Zdravotny-dotaznik-dieta.pdf
            • do budovy majú povolený vstup len rodičia žiakov prvého ročníka za dodržania hygienických podmienok (rúško - odstup)
        • OZNAM
          • OZNAM

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            aj napriek uvoľňovaniu ďalších opatrení Vlády SR na zastavenie šírenia ochorenia COVID – 19 a na základe rozhodnutia Ministerstva  školstva, vedy, výskumu a športu, ktorou bola udelená výnimka z uzatvorenia zariadení pre deti a mládež s nástupom žiakov všetkých ročníkov do základných a stredných škôl,

            prevádzka základnej školy zostáva zatvorená,

            tak ako rozhodol zriaďovateľ dňa 25. mája 2020.

            Zároveň sme nadstavili žiakom režim na odovzdávanie učebníc a prevzatie vysvedčení nasledovne:

            25. - 26.6.             8.00 – 12.00 hod. žiaci 1. až 4. ročníka

            29. - 30.6.             8.00 – 12.00 hod. žiaci 5. až 9. ročníka 

            (bližšie info u triednych učiteľov).

            Zároveň žiadame žiakov i zákonných zástupcov, aby pri vstupe do budovy školy dodržiavali základné hygienické zásady, tj. dezinfekcia rúk pri vstupe do budovy a vstup povolený len s rúškom.

            Ďakujeme.

        • PRIHLASOVANIE
          • PRIHLASOVANIE

          • Vážení rodičia detí zákadnej školy,

            venujte prosím pozornosť notifikácii administrátora webovej stránky, kde Vás žiada o prihlásenie Vášho dieťaťa na povinne voliteľný predmet (etická výchova, náboženská výchova) pre školský rok 2020/21.

            Rodičia budúcich prvákov túto skutočnosť už vyznačili v prihláške na základné vzdelávanie.

            Rodičia žiakov terajšieho 6-teho ročníka tiež prihlasujú svoje dieťa na jednu z alternatív školského vzdelávacieho programu pre 7.-9. ročník od školského roka 2020/21 (druhý cudzí jazyk alebo posilnenie časovej dotácie predmetov dejepis a geografia).

            Prihlasovanie uskutočnite do 14.6.2020!

            Ďakujeme.

        • STRAVA ŽIAKOM ŠKOLY
          • STRAVA ŽIAKOM ŠKOLY

          • Vážení rodičia,

            na základe rozhodnutia zriaďovateľa od 1.6.2020 bude obnovená prevádzka školskej jedálne.

            Tým sprístupňujeme možnosť osobného odberu stravy (OBED) pre Vaše deti za dodržania týchto podmienok:

             

            1. Dieťa je žiakom našej školy.
            2. Strava musí byť deň vopred nahlásená – p. Hučková, t.č.: 09010 299 629 (a tiež neodhlásená stravná jednotka vám bude započítaná)
            3. Výdaj – 12.00 – 13.00 do vlastných obedárov (čistých) - vchod do školskej jedálne (zadná časť MŠ) bez vstupu do vnútorných priestorov!
            4. Osoba, ktorá si príde prebrať stravu musí mať rúčko, rukavice a dodržiavať 2 m rozostupy.

            Cena obeda:

            • 1. stupeň -  1,21 + 0,25 (réžia) – 1,20 (štátna dotácia) = 0,26 €
            • 2. stupeň -  1,30 + 0,25 (réžia) – 1,20 (štátna dotácia) = 0,35 €
        • ROZHODNUTIE ZRIAĎOVATEĽA
          • ROZHODNUTIE ZRIAĎOVATEĽA

          • V súvislosti s uvoľňovaním opatrení Vlády SR na zastavenie šírenia ochorenia COVID – 19 a na základe Rozhodnutia Ministerstva  školstva, vedy, výskumu a športu Číslo: 2020/12033:1-A2110 zo dňa 22. mája 2020 podľa § 150 ods. 8 zákona č.245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov v súlade s opatrením Úradu verejného zdravotníctva SR č. OLP/4204/2020 z 22. 5. 2020 ktorým rozšíril výnimku z uzatvorenia zariadení pre deti a mládež podľa § 24 zákona č. 355/2007 Z. z. nariadeného opatrením č.OLP/4083/2020 z 19. 5. 2020  ktorým sa  s účinnosťou od 1. júna 2020 obnovuje školské vyučovanie, zriaďovateľ rozhodol tak, ako je uvedené v prílohe:

            rozhodnutie_-_ZS_a_MS.pdf​​​​​​​

            Vážení rodičia, k rozhodnutiu Vám zároveň dávame do povedomia Dodatok č.1 ku školskému poriadku materskej školy, ktorý upravuje podmienky pre výchovu a vzdelávanie v čase otvorenia prevádzky MŠ od 1.6.2020 do odvolania. Oboznámenie sa s ním potvrdíte svojim podpisom pri prvom nástupe Vášho dieťaťa do materskej školy.

            Dodatok_c.1_ku_skolskemu_poriadku_MS.pdf​​​​​​​


          • SÚŤAŽ- ONLINE

          • A je to tu!

            Tento rok však súťažíme online, presný návod prihláseným žiakom posielame v súkromnej správe cez portál "bezkriedy.sk",

            čítajte pozorne, a hlavne, nezabudnite súťažiť, výhry čakajú práve na vás :)

          • DEŇ MATIEK

          • Milé naše mamičky,

            každý rok v deň Vášho sviatku pre Vás pripravíme kultúrny program, v ktorom sa deti vyznávajú z lásky k Vám.

            Nie, nezabudli sme ani tento rok, zaslúšite si našu pozornosť.. a tak si deti pre Vás pripravili malé ale milé prekvapenie.

            Pozrite si prosím pripojené video a prijmite tento skromný, no lásky plný darček od Vašich detí k Vášmu sviatku.

          • ZÁPIS DO MŠ

          • Vážení rodičia, v termíne od 30.4. - 31.5.2020 bude prebiehať zápis detí na predprimárne vzdelávanie do materskej školy Lubina.

            Prihlášky budú aktívne od 30.4.2020 !

            Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR určuje termín podávania žiadostí o prijatie detí do materskej školy pre nasledujúci školský rok od 30. apríla 2020 do 31. mája 2020. Pri podaní žiadosti o prijatie dieťaťa do materskej školy sa nebude vyžadovať potvrdenie o zdravotnom stave. Dieťa bude prijaté iba na adaptačný pobyt. Podrobnosti o spôsobe zabezpečenia prijímania detí do MŠ budú priebežne doplnené.

            Žiadosti na prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie na školský rok 2020/2021 sa budú podávať od 30. apríla 2020 do 31. mája 2020 s tým, že:

            • podávanie žiadostí o prijatie dieťaťa sa bude organizovať bez osobnej prítomnosti detí; odporúča sa komunikácia elektronickou formou, ak to technické podmienky umožňujú, prípadne iným spôsobom v závislosti od priestorových možností konkrétnej materskej školy s dôrazom na dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení,
            1. elektronická prihláška
            2. papierová forma - prihláška na predprimárne vzdelávanie - treba doručiť na adresu školy ako doporučený list: prihlaska_do_MS.docx
            • potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa sa nebude vyžadovať; ak do času vydávania rozhodnutia o prijatí dieťaťa zákonní zástupcovia dodatočne nepriložia potvrdenie o zdravotnom stave, dieťa bude prijaté len na adaptačný pobyt,
            • ak pôjde o prijatie dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, nebude sa vyžadovať predloženie vyjadrenia príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie; ak zákonní zástupcovia dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami dodatočne nepriložia potvrdenie o zdravotnom stave a vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, dieťa bude prijaté len na diagnostický pobyt.

            PODMIENKY_PRIJIMANIA_DETI_NA_PREDPRIMaRNE_VZDELaVANIE.pdf

        • OZNAM pre rodičov detí MŠ
          • OZNAM pre rodičov detí MŠ

          • Vážení rodičia,

            vieme že ukončenie prevádzky v materskej škole bolo náhle a nestihli ste si všetci prebrať veci detí z materskej školy (oblečenie, papučky, pyžamo, pracovné listy...).

            Z tohto dôvodu Vám dávame možnosť si tieto veci vyzdvihnúť, a to:

            Štvrtok                23.4.2020           od 9,30 – 11,00 hod. pred budovou materskej školy Lubina

            Žiadame o dodržanie hygienických opatrení, prídite s rúškou, v rukaviciach.

            Každé dieťa bude mať pripravený svoj balíček v igelitovom vrecku, skontrolujte jeho obsah a následne podpíšte prebratie predmetných vecí.

            Ďakujeme.

          • ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA ZŠ

          • Vážení rodičia, pripravujeme pre Vás zápis pre budúcich prváčikov.

            Zápisu sa musia zúčastniť deti, ktoré v čase nástupu na PŠD do 31.8. 2020 dovŕšilo šiesty rok veku, dosiahlo školskú zrelosť a deti s odkladom.

            Zápisy na plnenie povinnej školskej dochádzky v základných školách na školský rok 2020/2021 sa uskutočnia od 15. apríla 2020 do 30. apríla 2020; 

            • zápisy budú školy organizovať bez osobnej prítomnosti detí; odporúča sa komunikácia elektronickou formou, ak to technické podmienky umožňujú, prípadne iným spôsobom v závislosti od priestorových možností konkrétnej základnej školy s dôrazom na dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení,

            elektronická prihláška - žiadame vyplniť mailový kontakt na zákonného zástupcu, s ktorým bude prebiehať korenšpondencia

            papierová formaobe tlačivá (žiadosť i zápisný lístok) treba doručiť na adresu školy ako doporučený list, ak nemáte možnosť si ich vytlačiť, budú k dispozícii vo vestibule Obecného úradu Lubina

            1. žiadosť o zapísanie do 1. ročníka pre šk. rok 2020/21:   ZZ_ziadost_o_zapisanie_do_1r_splnomocnenie.docx
            2. zápisný lístok dieťaťa:   zapisny_listok.docx
            • overenie údajov poskytnutých zákonnými zástupcami sa uskutoční do dvoch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania,
            • zákonný zástupca dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami doloží vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie do vydania rozhodnutia o prijatí dieťaťa do základnej školy , najneskôr do 15. júna 2020,
            • ak zákonný zástupca požiada o odklad začiatku plnenia povinnej školskej dochádzky, súčasť žiadosti zákonného zástupcu, ktorým je odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast a odporučenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie sa nebude pri zápise vyžadovať, ale zákonný zástupca ich doručí dodatočne, najneskôr do štyroch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania.

            žiadosť o odklad PŠD - treba doručiť na adresu školy ako doporučený list:   Ziadost_o_odlozenie_skolskej_dochadzky.docx

            Predčasné zaškolenie žiakov

            Ak zákonný zástupca požiada o to, aby bolo na plnenie povinnej školskej dochádzky výnimočne prijaté dieťa, ktoré nedovŕšilo šiesty rok veku, súčasť žiadosti zákonného zástupcu, ktorým je súhlasné vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast sa nebude vyžadovať, ale zákonný zástupca ich doručí dodatočne.

            • v tomto prípade treba využiť jednu z možností zápisu do 1. ročníka
          • OZNAM

          • Od 16. marca sme boli ako sa hovorí „hodení do vody“ a museli sme začať plávať v niečom, pre nás i pre vás novom, dištančnom vzdelávaní na diaľku.

            Prvý týždeň sme sa hľadali, na rôznych portáloch, sociálnych sieťach, telefonických kontaktoch... a každý z nás inak, jeden doobeda, druhý večer..

            A takto to naozaj nejde. Berieme do úvahy vašu i našu aktuálnu situáciu a preto sme prispôsobili časové rozpätie, kedy bude prebiehať „vyučovanie“ a zároveň Vám budeme k dispozícii na konzultácie:

            PO – PIA:

            • 8.00 – 11.00
            • 18.00 – 20.00

            Usmernite prosím deti, aby v tomto čase boli k dispozícii k vzdelávaniu, robili si zadania a DENNE SLEDOVALI najmä prioritné stránky, ktoré používame na zadávanie vzdelávacieho materiálu, a to:

            • zslubina.edupage.sk – prihlásenie vpravo hore (alebo mobilná aplikácia EduPage)
            • bezkriedy.sk

            Všetky deti školy sú registrované, no ak ešte stále nemáte prístupové údaje na tieto portály, kontaktujte svojho triedneho učiteľa.

            Ak aj pošlete vypracované zadanie mimo týchto hodín, očakávajte spätnú väzbu až v konzultačnom čase.

            Zároveň si uvedomujeme, že deťom chýba sociálny kontakt s učiteľmi, spolužiakmi, tak ako aj nám.

            Máme riešenie J  .. žijeme predsa v digitálnej dobe

            • Videokonferencia na platforme zoom.
            • Inštalácia pre študenta je veľmi jednoduchá na všetky zariadenia rôznych typov (PC, mobil, tablet..), postupujte podľa návodu vo videu – zaberie vám to 10 minút:

            https://www.youtube.com/watch?v=d6K1s6Dym5k

            • Ak budete mať tohto klienta nainštalovaného, konkrétny učiteľ iba pošle žiakom svoje ID konferenčnej miestnosti – zostáva pre učiteľa stále rovnaké (napr. cez správu na EduPage) a už sa stačí iba spojiť a virtuálne vyučovanie sa môže začať J

            Poprosíme vás, využite tieto 3 dni na to, aby ste si túto aplikáciu nainštalovali. A ako sme avízovali na začiatku – spoločne to zvládneme! A hlavne - zostaňme zdraví:)

            Ďakujeme.

             

          • POZOR

          • Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou Samuela Štúra Lubina

            oznamuje, že

            minister školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky v dôsledku ohrozenia života a zdravia detí, žiakov alebo zamestnancov škôl a školských zariadení na základe rozhodnutia hlavného hygienika a záverov Ústredného krízového štábu, ktoré je zapríčinené šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19 v nadväznosti na prerušenie od 16. marca 2020 do 29. marca 2020 

            prerušuje aj naďalej vyučovanie na školách a školských zariadeniach v období od 30. marca 2020 do odvolania.

            (žiaci budú mať samoštúdium podľa pokynov vyučujúcich)

             

            Žiakom, zákonným zástupcom i verejnosti doporučujeme:

            • naďalej dodržovať pokyny k minimalizovaniu šírenia vírusu
            • sledovať aktuálne informácie prostredníctvom webovej stránky školy, obce a médií
    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Samuela Štúra, Lubina 1
      • +421 x 0327778406 pevná linka ZŠ +421 x 0905745713 mobil ZŠ +421 x 0327778416 pevná linka materská škola +421 x 0910299629 mobil školská jedáleň
      • Lubina 1, 916 12 Lubina 916 12 Lubina Slovakia
      • IČO 36125105
      • Mgr. Daniela Ševčeková, riaditeľka
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje